Att läsa koranen för att förstå hur muslimer tänker

Koranen är i princip omöjlig att förstå sig på om man läser den som en vanlig bok. Det underlättar om man drar nytta av vad andra västerlänningar genom hårt arbete har kommit fram till. Amerikanen Bill Warner är en sådan eldsjäl som har gjort det till sin uppgift att utbilda alla som är intresserade i vad islam egentligen står för i vår tid. Han ger via sin stiftelse ut ett antal häften som kortfattat och lättfattligt behandlar islams fundamenta: koranen, haditerna, sira och sharia.

Häftena är på engelska men låt dig inte avskräckas av det, de är som sagt kortfattade och skrivna på ett hyfsat enkelt språk för att nå så många som möjligt. Bill Warners häften finns att beställa på bokus.com och på amazon.co.uk. Starta med att läsa häftet ”A Two-Hour Koran” för att skaffa dig en översiktlig bild av vad islam går ut på.

När du ändå är på gång, köp också den danske psykologen Nikolai Sennels bok ”Holy Wrath – Among Criminal Muslims”, en riktig ögonöppnare från insidan av dansk sluten ungdomsvård som får en att inse vad det är vi har att tampas med i Europa och i hela den icke-muslimska världen. Boken finns tyvärr inte på Bokus för närvarande men väl på på amazon.co.uk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *