Styrelsen i min bostadsrättsförening vägrar att tala med mig

Styrelsen i min brf vägrar att tala med mig och ignorerar mina högst rimliga önskemål. Jag är medlem i en brf som omfattar ett trettiotal lägenheter. Nuvarande styrelseordförande (kvinna, 80+) har i princip varit aktiv i föreningen som ordförande eller ledamot av styrelsen under alla de nära 40 år som föreningen har funnits och jag uppfattar det som att hon anser att föreningen är till för henne. Hon är mycket bossig, auktoritär, gapig och stöddig till sitt sätt och verkar vara van vid att alltid åtlydas och få medhåll.

Under det senaste året har jag varit lite besvärlig för styrelsen vid några tillfällen men det har varit högst befogade ifrågasättanden, påpekanden och krav från min sida. Samtidigt har jag också genom mitt vakna agerande sparat 70000 kronor åt föreningen i samband med grävningar inför inkoppling på det kommunala stadsnätet.

Ordföranden kan inte ta minsta kritik utan att genast bli arg som en snok och börjar då skrika otidigheter och att man ”inte skall lägga sig i” hur styrelsen väljer att hantera saker även om det innebär att alla medlemmar inte behandlas lika. Det kommer en aldrig sinande ström av ord från henne men hon lyssnar inte det minsta.

Jag skulle ju kunna skita i detta men nu är det så att jag är på gång med att sälja min lägenhet och har tre konkreta behov: 1) vicevärden (ordförandens man, 80+) sitter på en extranyckel till min lägenhet som jag behöver få tillbaka 2) jag har bett om att få ut årsstämmoprotokollen för de fem år som jag har varit medlem i föreningen, protokollen skickas nämligen inte ut automatiskt till medlemmarna och jag vill se dem 3) jag behöver den senaste årsredovisningen som pdffil att ge till min mäklare inför en försäljning av min lägenhet, en sak som föreningens revisor med lätthet kan ordna.

Tidigare idag skickade jag en påminnelse via mejl till föreningens mejladress adresserat till ordföranden, sekreteraren, kassören och vicevärden där jag påminde dem om ett annat mejl som jag skickade för cirka en vecka sedan där jag bad om att få mina tre ärenden utförda. Jag ringde senare på förmiddagen till ordföranden för att säkerställa att hon hade sett mitt mejl och fick då beskedet att hon inte vill tala med mig och att jag istället skall få höra av hennes advokat(!), därefter la hon på.

Vad gör man?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *